روغن تخم کتان، ضد پیری و نرم‌کننده‌ای قوی

#

 

روغن تخم کتان که از دانه‌های درخت کتان استخراج می‌شود، هم برای پوست مفید است و هم برای مو. این روغن که رنگی طلایی دارد، در درمان ناراحتی‌های پوستی و استحکام پوست بسیار مؤثر است بطوریکه سبب تسکین بدترین نوع از خشکی پوست می‌شود.

در زمان‌های قدیم از دانه کتان معمولا برای تغذیه دام‌ها و حیوانات استفاده می‌شد و روغن آن در زیبایی کاربرد داشت. به مرور زمان این روغن به دست فراموشی سپرده شد. با مطالعاتی که در سال‌های اخیر در حیطه مواد غذایی انجام گرفته، روغن دانه کتان دوباره جایگاه با اهمیت خود را بدست آورد بطوریکه ما امروزه کاملاً می‎دانیم که روغن دانه کتان منبع غنی اسیدهای چرب ضروری به شمار می‌رود؛ به این ترتیب از سال ۱۹۹۹ تاکنون، این روغن به عنوان یک ماده غذایی و آرایشی-بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دانه‌های کتان با آب کم و با مواد طبیعی بدون استفاده از سموم و آفت‌کش‌ها رشد می‌کند و ماده‌ای ارگانیک محسوب می‌شود. روغن دانه کتان، خواص و مزایای جالبی برای پوست و مو دارد که در اینجا بیشتر با آن آشنا می‌شوید:

نقش روغن دانه کتان در احیاء و بازسازی سلول‌ها:

اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در کتان، تأثیر بسیاری در شادابی و جوانی بافت‌های پوستی دارد. این اسیدها شامل امگا۳ است که نقش بسیار مهمی در حفظ انعطاف‌پذیری پوست دارد. فیتواسترول‌ها موجب استحکام پوست می‌شوند، التهابات پوستی را تسکین می‌دهند ( التهاب‌هایی که تعادل پوست را تضعیف کرده و برهم‌میزنند) و فرآیند بهبود را تقویت و تسریع می‌کنند.

و در نهایت ویتامینE که یک آنتی‌اکسیدان طبیعی به شمار می‌رود و همچون سدی در برابر رادیکال‌های آزاد است.

روغن دانه کتان با داشتن این ۳ نوع اسید چرب از سلول‌های اپیدرم یا همان سطح خارجی پوست محافظت می‌کند و عامل اصلی احیاء و بازسازی سلول‌ها و ترمیم پوست است. در سطح داخلی پوست یا دِرم، این اسیدها درست مثل یک بالشت عمل می‌کنند و از فیبروبلاست‌ها (سلول‌های اصلی بخش میانی پوست) در برابر فشارها و ضربات محافظت می‌کنند. با بالارفتن سن خشکی پوست تشدید می‌شود. اسیدهای ضروری موجود در روغن کتان از این خشکی نیز پیشگیری می‌کند.

نقش روغن دانه کتان در بهبود پوست­های آسیب­دیده:

روغن کتان حاوی ۷۰ درصد اسید‌های چرب غیراشباع است که ۳۰ تا ۴۰ درصد این مقدار را امگا۳ تشکیل می‌دهد. این عناصر مهم خواص ضدالتهابی دارند که در تسکین پوست‌های تحریک‌شده بسیار مؤثرند: از شدت لکه‌های قرمز سطح پوست می‌کاهند و احساس درد را کاهش می‌دهند. کتان با تقویت سد دفاعی پوست یا همان غشاء هیدرولیپیدیک، بر حفظ رطوبت پوست و افزایش مقاومت سطح خارجی پوست‌های حساس، تأثیر مثبت می‌گذارد.

روغن کتان همچنین به علت داشتن حجم بالای امگا۶، روند تولید سرامید‌‌ها را افزایش می‌دهد. سرامید‌ها مولکول‌هایی هستند که درست مثل سیمان از پوست محافظت می‌کنند. روغن کتان به کمک همین مولکول‌ها، آب را در اپیدرم یا همان سطح خارجی پوست حفظ می­کند و به این ترتیب در لایه­های مختلف پوست یک توازن آبی برقرار می­سازد.

نقش روغن کتان در بهبود موهای آسیب­دیده

روغن کتان هم در رشد موها مؤثر است و هم در درخشش و شفافیت آن. اگر قصد رنگ کردن موهای خود را دارید، می‌توانید از این روغن در رنگ مورد نظر استفاده کنید چرا که سبب درخشش بیشتر موها می­شود. پیش از شنا در دریا، حتماً از این روغن بر پوست خود بمالید و اگر در منطقه­ای که آب و هوای خشکی دارد، زندگی می­کنید، استفاده از این روغن را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

بافت سبک و غیر چرب این روغن، آنرا برای موهای ظریف و نازک نیز مناسب کرده­است. علاوه بر این، این روغن در تسکین التهاب پوست کف سر نیز بسیارمؤثر است.

 

منبع:

http://www.topsante.com/beaute-et-soins/beaute-au-naturel/les-ingredients-naturels/l-huile-de-cameline-douce-et-anti-age-611864

نوشته های مرتبط

u

دیدگاه ها (1)

سلام سايت خوبي داريد ممنون بابت زحمات

دیدگاه ها بسته شده است